Ruokasivut

valmiina_ruokailuunTämä sivu on alkujaan omistettu hollatilaisille herkuille ja hollatilaiseen ruokakulttuuriin tustustumiselle. Vieraassa maassahan tietysti kiinnostaa ruoka, ja miksei juomakin. Pienin syy ei varmaan ole se, että jotain on pakko syödä  ja ruoka näyttelee aika olennaista osaa elämässä vaikkei sen suuremmin ruokaa tai ruoanlaittoa harrastaisikaan. Kirjoittelin tuossa jo aiemmin pari ruokajuttua tai ainakin ruokaa sivuavaa juttua ja tarkoituksena oli jatkaa tämän maaliskuun alkuun sijoittuvan suvannon jälkeen kirjoittelua entiseen tapaan.

Kirjoittamista sikäli on, että täällä ovat vielä monet erikoisliikkeet säilyneet elossa, kuten lihakauppa ja juustokauppa joita olen nähnyt useitakin. Kunhan tästä innostun, ja löydän juustokaupan jossa joku puhuu kohtuullisesti englantia, niin voin yrittää käydä tutustumassa valikoimaan.

Ajattelin aloittaa myös uuden sarjan paikallisista olusista, eikös taannoin taas omantunnon rauhoittelemiseksi uutisoitu että tuoppi päivässä pitää terveenä, tai jotain sinne päin ainakin? Taidan nyt pysyä vähän vähäisemmässä testailussa ja aloittaa loivasti tuosta lähikaupan olutvalikoimasta ja edetä siitä sitten hiljalleen erikoisempiin.

Olkoon siis ensimmäisenä ruoka- ja juomakulttuuripoimintojen sarja ”Krokettia ruokapöydässä”. Lisäsin mukaan myös reseptisivun jotta voitte pelata myös omissa keittiöissänne ja pöydissänne jos tunnette niin suurta kiinnostusta.

Osa1: Krokettia ruokapöydässä – katsaus ruokakulttuuriin

Osa 2: Tutkielma padasta – Stamppot

Osa 3: Voileivillä voittoon

”Kulttuurimatkalla kaupassa” -sarja, jossa esitellään ruokakulttuurin kaupallista puolta:

Osa 1: Kulttuurimatkalla lähikaupassa

ja sitten kolmantena ”Nestemäiset leivät” -sarja jossa on tosiaan tarkoituksena esitellä paikallisia ja paikallisista kaupoista löytyviä olusia. Seuraavassa varsinaiset oluen maistelua ja olutkulttuuria käsittelevät artikkelit ja niitä seuraa linkki listaan maistelluista oluista.

Osa i: Yleissilmäys olutvalikoimaan

Osa ii: Oluen maistelusta

 

Osa iii: Valkoinen viikonloppu – katsaus Witbierin maailmaan

Lista oluista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.