About – Esittely

Terve maailma!

Toimittaja itse, loma.. konferenssitunnelmissa
Toimittaja itse, loma.. konferenssitunnelmissa

Nimesin blogini ’Kartturin kahinoiksi’ koska nimeni on K. Artturi ja koska ajattelin että kahina sointuu siihen kivasti ja siitä tulee mieleen sekä tuulipuvun kahina kun suomalainen hiihtää maailman turuilla, että myös kähinä ilman skandeja kirjoitettuna, eli ollakseni nokkela. Sitten tajusin millainen mielikuva nimestä tulee, mutta en enää henno vaihtaakkaan nimeä koska se tuntuu jotenkin niin suuhun sopivalta ja olen viehättynyt omasta nokkeluudestani. Joka tapauksessa tarkoitukseni ei ole ainakaan ensijaisesti julkaista kiistakirjoituksia tai muitakaan kahinoita, vaikka olen antanut itseni ymmärtää että saatan kirjoitella ajoittain poleemisesti.

Tämä blogi syntyi puoliviralliseksi matkakertomukseksi  tutkijavierailumatkalta Alankomaihin, Delftin teknilliseen yliopistoon vuonna 2009. Sittemin palattuani blogi painui joksikin aikaa unhoon ja taisin vuonna 2010 julkaista kokonaista yhden artikkelin jonka jaksoin joululoman alkaessa kirjoittaa.

Tavoitteena oli antaa kuva paitsi reissuvalmisteluista ja toteutuksesta, myös vaikutelmista ja elämänmenosta Alankomaissa.  Oletettavasti pääasiallinen lukijakunta on omia ystäviä, tuttavia ja työtovereita ja siksipä en tätä muistaakseni antanut hakukoneen indeksoitavaksi. Tämä ei tietenkää tarkoita etteivätkö muutkin lukijat olisi tervetulleita, mutta tämä varoituksena että kirjoituksia ei ole erityisesti toimitettu ”suurta yleisöä” silmällä pitäen.

Kakkostarkoituksena ajattelin leikkiä että blogi toimii harjoitusalustana yleistajuiseen ja reportaashimuotoiseen kirjoittamiseen, eli esitän tässä oman elämäni toimittajaa samalla, älkää välittäkö siihen liittyvistä lieveilmiöistä. Tosin näin alun jälkeen vaikuttaa että yleiseksi linjaksi muodostuu enemmän tarinan iskeminen. Toimitukselliseen linjaan kuuluu että en oletettavasti töitten ja muun touhun ohella editoi tekstejä ihan viimeisen päälle, joten lievistä ajatuksen katkoista yms yksityiskohdista ei kannata välittää. Olen myös ottanut tavaksi editoida juttuja parempaan julkaisuasuun ja lisätä kuvitusta jälkikäteen. Vaikka epäluuloisempi lukija voi ajatella että se on minun halpamainen koukutustaktiikkani jolla saan lukijat palaamaan sivuille, se johtuu kuitenkin ensisijassa yhdistelmästä tietynlaista lyhytjänteisyyttä, kiireitä yhdistettynä kirjalliseen kunnianhimoon. Vielä muistutuksena, jos joku lukija vaikkapa sattuu googlestalkkaamaan työminäni, nämä eivät ole edustamieni organisaatioiden eivätkä niiden asiakkaiden mielipiteitä, vaan omia ajatuksiani joita jäsentelen interaktiivisesti, vaikka kirjoittelen ajoittain aiheista jotka liippaavat myös työtäni. Näin ollen tämä on enemmän digitaalista kahvipöytäkeskustelua, ja nämä jutut voi käsitellä siis asian vaatimalla vakavuudella, eli samalla tavoin kuin jutut joita kuulette jonottaessanne kahvia kuppilassa.

Nyt olen jatkanut kirjoittamista, edelleen alkuperäisellä missiolla, eli edelleen tallennan tajunnanvirtaa ja kokemuksia matkalta tässä murheen alhossa ja yritän jäsennellä niitä jokseenkin luettavaksi paketiksi. Jos jotain tarttuu mukaan niin olen siitä iloinen, ja vielä iloisempi olen jos annatte palautetta kommenteissa, niin käytän niitä parantaakseni ulosantiani.

Kommentoinnin ajattelin jättää auki, joten jos haluatte tietää jotain niin kysykää ja muutenkin otan mielellään palautetta vastaan.

Hyviä lukuhetkiä!

– Kalle

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”About – Esittely

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.